Wist je dat een huisdierverzekering ideaal kan zijn?

12 Mar 2024

Wist je dat een huisdierverzekering ideaal kan zijn?

Heb je een huisdier en vrees je soms dat hij ziek wordt en dat je met hem naar de dierenarts moet? Iedereen die ooit voor zijn of haar huisdier medische hulp heeft moeten inschakelen, weet dat dit altijd gevolgd wordt door een hoge factuur van je dierenarts. Natuurlijk gun je je dier het beste, maar je kunt soms buikpijn krijgen van de vraag hoe je die factuur ooit gaat betalen. Gelukkig zijn er manieren om te zorgen dat de kosten je niet boven het hoofd rijzen. Je kunt namelijk een huisdierverzekering Univé afsluiten. Met deze polis hoef je nooit bang te zijn dat je veel geld moet betalen want je verzekeraar neemt 80 procent van de kosten van je over. Jij betaalt slechts de resterende 20 procent. Reken maar dat dat veel scheelt. 

Wat houdt een verzekering voor je huisdier precies in?

Mensen hebben allemaal een zorgverzekering, want daartoe zijn ze verplicht. Als we geen verzekering hadden, zouden we forse bedragen moeten neertellen wanneer we zorg nodig hebben omdat de zorg duur is. Door allemaal een verzekering te nemen, delen we de kosten en zorgen we dat het peil van de zorg hoog blijft. Voor huisdieren is een zorgverzekering niet verplicht, maar het is wel een optie. Heb je een kat, dan kun je bijvoorbeeld een kattenverzekering afsluiten. Met deze polis zorg je dat je je kat de zorg kunt geven die het nodig heeft zonder dat je bang hoeft te zijn dat je uiteindelijk een torenhoog bedrag aan je dierenarts moet overmaken. Zo voorkom je dat je door de ziekte van je kat zelf in de problemen komt. Heb je dus niet veel buffer, zorg er dan voor dat je een polis afsluit. 

Wat is wel en wat is niet verzekerd als je een polis afsluit

Een goede verzekering voor je huisdier kan je veel kosten uit handen nemen. Vrijwel alle zorg die noodzakelijk is, wordt door je verzekeraar voor 80 procent vergoed. Dit geldt zowel voor het consult dat je aanvraagt, voor het onderzoek dat uitgevoerd moet worden, maar ook voor de behandeling die waarschijnlijk zal volgen. Mocht je dier uiteindelijk niet meer te redden zijn, dan kun je ook het inslapen laten vergoeden door je zorgverzekeraar. Wat niet onder je polis valt, is de extra zorg die je dier misschien nodig heeft. Het gaat hier over behandelingen zoals bijvoorbeeld een castratie of een sterilisatie. Ook vaccinaties en andere reguliere behandelingen komen voor je eigen rekening. Dit zijn namelijk kosten die nu eenmaal gemaakt moeten worden als je een huisdier neemt. Vandaar dat je verzekeraar besloten heeft om alleen ondersteuning te bieden tijdens noodsituaties. 

Heeft je dier ook nog extra dekkingen nodig bij zijn polis? 

Net als bij mensen, kun je ook voor je huisdier extra dekkingen aanvragen. Heeft je dier een operatie ondergaan en kan het wel wat extra beweging gebruiken? Kies dan voor het beweegpakket. Hiermee kun je met een professional werken aan de doelen die je voor je dier gesteld hebt. Er zijn meerdere aanvullende dekkingen waaruit je kunt kiezen, bekijk ze dus allemaal even. Een andere interessante optie kan bijvoorbeeld zijn dat je een pakket voor tandzorg toevoegt. Een gezond gebit, is een gezond huisdier, dus zorg er altijd voor dat de tanden van je dier goed verzorgd worden. Wil je je polis gelijk afsluiten, dan kun je even naar de site van je verzekeraar gaan om je pakket vandaag nog samen te stellen. Je zult zien dat het een fluitje van een cent is om deze verzekering af te sluiten.