7 Thanksgiving-bijgerechten die je in je Airfryer kunt maken

10 Nov 2022

7 Thanksgiving-bijgerechten die je in je Airfryer kunt maken

Thanksgiving is absoluut het grootste diner van het jaar, en het lijkt erop dat er niet alleen weken worden besteed aan het plannen van de gastenlijst en het tafellandschap, maar ook aan het plannen van de maaltijd. Er zijn welkomstcocktails en hapjes, maar dat is slechts een voorproefje van het hoofdevenement, dat zeker een prachtige kalkoen met alles erop en eraan en een assortiment bijgerechten zal bevatten.

Onlangs heb ik mijn eigen kalkoenborst gemaakt met de airfryer. Mijn doel was om te laten zien hoe ik Thanksgiving kon doen zonder de oven te gebruiken. Airfryers zijn super populair omdat ze tal van voordelen hebben, waaronder dat ze gezonder zijn dan traditioneel frituurvoedsel, maar ze nemen ook de behoefte aan een oven, magnetron en verschillende andere kooktoestellen weg. Het nadeel was echter: ja, ik kon het eiwit in de airfryer maken, maar mijn eigen airfryer voor een klein appartement was alleen groot genoeg voor een kalkoenfilet, niet een hele kalkoen van volledige grootte. Als ik een hele vogel wilde maken, moest ik ofwel mijn airfryer upgraden of mijn Thanksgiving-doel opnieuw configureren.

Wat als we, in plaats van de kalkoen in de heteluchtfriteuse te maken, alle kanten in de heteluchtfriteuse hebben gemaakt en de oven alleen voor de kalkoen hebben gereserveerd? Ovenruimte is waardevol onroerend goed bij het bereiden van zo'n uitgebreide maaltijd, en alles wat u kunt vermijden om in de oven te zetten, is een grote overwinning. En uiteindelijk zijn airfryers toch een soort convectieovens op het aanrecht, toch? Ze kunnen in principe alles wat een oven kan, maar op een compactere, vaak snellere manier.

Dus, haal je luchtfriteuse tevoorschijn en bereid je voor om deze Thanksgiving te verdelen en te veroveren. Je zult er misschien versteld van staan ​​hoeveel je daar kunt doen - zoals in elk bijgerecht dat je maar wilt voor de grote maaltijd!

1

Air Fryer Pompoen Koekjes

airfryer pompoenkoekjes

Een belangrijk onderdeel van elke Thanksgiving (of, als we eerlijk zijn, een groot familiediner) zal een soort broodsituatie zijn. Traditioneel zijn maisbrood of koekjes vrij gebruikelijk om te zien op een kerstdiner, maar waarom zou u geen hulde brengen aan het seizoensgebonden aspect van de vakantie en met pompoen gaan?

Verhaal gaat verder

Deze pompoenkoekjes zijn heel gemakkelijk te maken in de airfryer en worden heerlijk licht en luchtig en luchtig. Maar ze zullen niet voor altijd de oven vullen, want ze kunnen in minder dan 10 minuten in de airfryer staan. Ze zijn ook gevuld met vezels en bevatten een goede hoeveelheid eiwitten, dus het is een goede manier om dat zetmeelrijke element binnen te krijgen zonder je vol koolhydraten te voelen.

Ontvang het recept van Good Cheap Eats.

2

Knapperige Parmezaan Airfryer Spruitjes

krokante Parmezaanse kaas airfryer spruitjes

Ik maak al jaren spruitjes voor Thanksgiving en ik ontdekte bij recente pogingen dat hoe knapperiger en hartiger de ingrediënten, hoe succesvoller dit gerecht wordt.

Deze krokante Parmezaanse spruitjes uit de Airfryer zijn heel eenvoudig te maken. Ze worden gegooid in Parmezaanse kaas en een hartige kruidenmix, en de resultaten zijn knapperig en vol van smaak. Deze zijn klaar in minder dan 10 minuten in de heteluchtfriteuse, dus ze kunnen niet eenvoudiger zijn, en ik vind het ook geweldig dat ze ongelooflijk gemakkelijk zelf te maken zijn, afhankelijk van de smaak en smaakprofielen van je eigen gezin. Wil je de knoflook en Italiaanse kruiden verwisselen voor taco-kruiden of een curry-melange? Ze zullen net zo lekker zijn.

Ontvang het recept van SideChef.

3

Air Fryer Honing Kaneel Butternut Pompoen

butternutpompoen uit de airfryer

Butternutpompoen is een populaire keuze tijdens het hele seizoen van vallende bladeren en oogsten, maar het is niet zomaar iets om te maken. Het kan meer dan een half uur duren om in de oven te braden, en dat telt niet eens voorverwarmen of voorbereidingstijd. Maar dit recept voor butternutpompoen in de luchtfriteuse neemt een fractie van die tijd in beslag en zal een zoete en heerlijke Thanksgiving-kant zijn met verwarmende kruiden en de zoetheid van honing. Het duurt ook maar ongeveer 15 minuten om te maken, dus veel minder tijdsinvestering.

Ontvang het recept van Everyday Family Cooking.

4

Maple Harissa gekarameliseerde wortelen met citroenyoghurt en feta

Maple harissa gekarameliseerde wortelen met citroenyoghurt en feta

Wortelen voegen een prachtige kleur toe aan dat bord met kalkoen, vulling en aardappelen. Maar ze zijn ook lekker, gezond en makkelijk te maken. De heteluchtfriteuse laat de gekarameliseerde smaak echt knallen en bespaart veel tijd - deze kleurrijke en smaakvolle kant is in slechts 15 minuten klaar. Maak dit recept nog leuker door regenboogwortelen te gebruiken voor extra kleurvariatie.

Ontvang het recept van The Fresh Market.

5

Air Fryer Hasselback Aardappelhapjes

baby hasselback-aardappelen

Je zult bij elk Thanksgiving-diner (tenminste!) één aardappelgerecht moeten hebben. Traditioneel kan dit alles omvatten, van een knoflookpuree tot gegratineerde aardappelen. Maar waarom zou je er dit jaar niet wat meer plezier aan beleven? Deze hasselback-aardappelen zijn eenvoudig te maken en bieden een mooie presentatie voor op tafel, en de heteluchtfriteuse maakt ze goudbruin en knapperig. Gebruik die sleuven in de aardappelen om leuke garnituren of kruiden toe te voegen, en ze zijn nog meer Instagram-ready.

Ontvang ons recept voor Air Fryer Hasselback Potato Bites.

6

Air Fryer Asperges

airfryer asperges

Asperges is een lekker en gezond bijgerecht dat mals en heerlijk kan worden gemaakt in de airfryer. Koken met deze methode duurt minder dan 10 minuten en er is minder olie nodig dan bij andere kookmethoden. Maar het is ook gewoon zo makkelijk om te maken. Het enige dat voor dit recept nodig is, zijn asperges, een klein beetje olijfolie, zout en peper. Als je deze op het volgende niveau wilt maken, zou wat geraspte parmezaan, een scheutje verse citroen of wat geplette rode chilivlokken goed zijn.

Ontvang het recept voor Air Fryer Asperges van The Forked Spoon.

7

Air Fryer Sperziebonen

sperziebonen uit de airfryer

Ja, we weten het, sperziebonen zijn een steunpilaar van Thanksgiving. Maar daar komen heel veel ingrediënten bij kijken en is tijdrovend en niet zo fijn voor je. Deze sperziebonen uit de airfryer zijn eenvoudig en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Het duurt ook slechts 15 minuten om ze te maken en ze zullen prachtig bruin worden met blaren. Dat is een fractie van de tijd die je zou besteden aan het maken van die braadpan en het in de oven zetten. Dit recept is ook veganistisch en glutenvrij, wat een belangrijke overweging is, aangezien verschillende mensen aan uw tafel dieetbeperkingen kunnen hebben en we willen dat ze ook kunnen eten.

Ontvang het recept van Planted in the Kitchen.