Hoe lang moeten puppy's gaan wandelen?

02 Feb 2021

Hoe lang moeten puppy's gaan wandelen?

Het uitlaten van uw hond moet deel uitmaken van uw dagelijkse routine. Dit komt omdat honden dagelijks beweging nodig hebben, net als mensen, en een korte wandeling kan veel voordelen opleveren.

Regelmatig met uw hond wandelen is een gemakkelijke oefening die een positief effect heeft op verschillende aspecten van de gezondheid van uw hond. , gewicht en gedrag. Jarenlang waren eigenaren van gezelschapsdieren van mening dat regelmatige wandelingen met hun honden hun harige vrienden gezond, fit en actief zouden houden. Naarmate meer eigenaren van gezelschapsdieren de gunstige effecten van het regelmatig uitlaten van hun hond beginnen te beseffen, vinden meer ouders van huisdieren manieren om het in hun dagelijkse routine op te nemen.

Hoe lang moet je met je puppy wandelen?

Elke hond is anders, die allemaal de juiste hoeveelheid beweging nodig hebben om hun energie kwijt te raken. Ongeacht of u uw hond persoonlijk uitlaat of van plan bent om een ​​hondenuitlaatservice in te huren, zoals h & h hondenuitlaters, het is belangrijk om te weten hoe lang uw hond moet worden uitgelaten.

Hieronder vindt u een paar tips om aan de slag te gaan:

1) Beperk puppy's tot vijf minuten lichaamsbeweging

Puppy's kunnen extreem snel moe worden. Dit is de reden waarom veel mensen hun puppy's als richtlijn vijf minuten lichaamsbeweging geven voor elke maand dat ze oud zijn.

Als uw puppy bijvoorbeeld 6 maanden oud is, moet u deze 30 minuten wandelen. minuten. Als uw puppy 3 maanden oud is, zou een wandeling van 15 minuten meer dan genoeg moeten zijn om hem te vermoeien.

2) Overwerk uw puppy niet

Ook al oefent u uw puppy puppy is essentieel, u moet zich er altijd van bewust zijn hoeveel u met uw puppy werkt. De meeste honden hebben geen extreme vorm van lichaamsbeweging nodig, maar een ontspannende wandeling zou meer dan genoeg moeten zijn om uw puppy te vermoeien.

Door uw hond te trainen, kan hij ook de wereld verkennen en dingen om hem heen leren . Als uw hond stopt met rondsnuffelen, laat hem er dan zelf achter komen, haast hem niet en probeer de boel gaande te houden. Let altijd goed op hoe uw puppy reageert op de oefening.

3) Let op de lichaamstaal van uw puppy

Als u ooit een puppy heeft gehad , je hebt ze waarschijnlijk zien spelen toen ze jonger waren. Als u observeert, zult u merken dat uw hond een paar minuten zal spelen, dan zal gaan liggen en nog een paar minuten zal ontspannen. Uw hond is de enige die zich bewust is van zijn beperkingen. Let daarom altijd goed op het gedrag van uw hond.

Als uw puppy moe lijkt en wil gaan liggen of niet meer wil blijven doorgaan, probeert hij u waarschijnlijk te vertellen dat u moet vertragen en ze hebben een pauze nodig.

4) Speeltijd telt als lichaamsbeweging

Puppy's hebben minimale energie, daarom hoef je niet veel met je huisdier bezig te zijn totdat ze ouder worden. Als uw puppy jong is, hoeft hij niet eens te wandelen. Dit geldt met name voor grote rassen, omdat ze sneller moe worden dan andere rassen.

Een paar minuten speeltijd in uw tuin kan meer dan voldoende beweging zijn voor uw puppy.

5) Koop interactief speelgoed

Er is veel speelgoed op de markt dat is ontworpen om niet alleen het lichaam van uw hond te trainen, maar ook zijn geest. Interactief speelgoed is geweldig om uw hond te helpen bij het leren en ontwikkelen. Dit speelgoed zal uw hond ook op een leuke manier vermoeien.

Het gebruik van dit speelgoed wordt aanbevolen wanneer uw hond voor langere tijd alleen zal worden gelaten. Op deze manier kan uw hond zichzelf vermoeien zonder dat u hem mee uit wandelen neemt.

Behalve afleiding door de hele dag in huis te zijn, zullen we het hebben over enkele van de andere voordelen van wandelen met uw hond. hond dagelijks heeft.

1) Geef uw puppy een gezondere levensstijl

Als u een positief verschil in de algehele gezondheid van uw hond wilt zien, dan moet u het uitlaten van uw hond zeker meenemen in uw dagelijkse routine.

Een regelmatige wandeling helpt uw ​​hond fit, gezond en gelukkig te houden. Het zorgt er ook voor dat uw hond voldoende frisse lucht heeft om te ademen, wat buitengewoon belangrijk voor hem is.

Honden die niet de beweging krijgen die ze nodig hebben, hebben een verhoogd risico op overgewicht of obesitas, omdat . Overgewicht brengt veel gezondheidsrisico's met zich mee voor honden, zoals een kortere levensduur, diabetes, gewrichtsproblemen en zelfs hartaandoeningen. Door regelmatig met uw hond te wandelen, kunt u al deze problemen helpen voorkomen.

2) Helpt u gezonder te blijven

Uitlaten met uw hond kan u ook helpen uw eigen gezondheid te behouden. Lopen helpt stress te verminderen, wat een goede zaak is voor uw algehele mentale en fysieke gezondheid.

Sporten kan ook het risico op hartaandoeningen, kanker en andere gezondheidsproblemen helpen verminderen. Regelmatige wandelingen kunnen ook uw relatie met uw hond verbeteren.

3) Help het gedrag van uw hond onder controle te houden

De meeste hondenrassen zijn gekweekt voor een specifieke taak of baan - of het nu gaat om jagen, het opsporen, werken of achtervolgen van vee. De meeste honden werken echter niet zoals vroeger en zijn gewend aan een comfortabel leven als huisdier. Ook al is dit het geval, de meeste honden hebben nog steeds hun natuurlijke werkinstinct en hebben dagelijkse beweging nodig.

Als u dit niet toestaat, kan uw hond gedragsproblemen gaan vertonen, zoals kauwen of opspringen. mensen en eigendommen vernielen, wat niet de schuld van uw hond is. In plaats daarvan is het gewoon hun manier om u te vertellen dat ze zich vervelen en een of andere activiteit nodig hebben om hun geest bezig te houden.

Conclusie

Het is erg belangrijk om de gezondheid van uw hond te behouden. Als u niet elke dag met uw hond wandelt, kunnen ze zwaarlijvig worden, gezondheidsproblemen krijgen of gedragsproblemen ontwikkelen die tot agressie of vernietiging kunnen leiden.

Door met uw hond te wandelen, neemt u de eerste stap in de zorg voor uw huisdier. Dit is een eenvoudige maar krachtige manier om uw liefde en respect voor uw huisdier te tonen. Let altijd goed op bij het uitlaten van uw hond. Denk er ook aan om uw hond niet te zwaar te belasten of hem in een gevaarlijke situatie te brengen.