Dierenartsafspraken tijdens de pandemie: 6 dingen om te weten

01 Jun 2021

Dierenartsafspraken tijdens de pandemie: 6 dingen om te weten

Het verzorgen van een huisdier is een enorme verantwoordelijkheid. U moet ervoor zorgen dat ze in goede gezondheid verkeren en de juiste zorg krijgen. Daarom is het essentieel om uw huisdier naar een dierenkliniek te brengen voor regelmatige controles en behandelingen. Omdat de wereld echter veranderde door de pandemie, vragen veel diereigenaren zich af of ze een dierenarts mogen bezoeken ondanks strikte protocollen die buitenactiviteiten beperken.

Ontmoeting met een dierenarts deze pandemie

Een bezoek aan een plaatselijke kliniek voor de gezondheid van uw huisdier is in de meeste gebieden toegestaan. Maar er zijn aanvullende protocollen om ervoor te zorgen dat het geen gevaar wordt. Hier zijn enkele dingen die u moet weten wanneer u uw dier tijdens deze pandemie naar de dierenarts brengt:

1. Afspraken maken

Vanwege de effecten van COVID-19 waren veel activiteiten, zoals naar buiten gaan, beperkt en aangepast om de veiligheid van het publiek te waarborgen. Een essentiële dienst die aan de strikte protocollen moest voldoen, is veterinaire zorg.

Als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw huisdier, hoeft u zich geen zorgen te maken, aangezien u ondanks de beperkingen toch naar hun arts kunt gaan. Er zijn echter aanvullende richtlijnen waaraan u zich moet houden, aangezien deze de veiligheid van huisdieren en kliniekmedewerkers garanderen.

Het beperken van mensen die zich in een ruimte verzamelen, vooral wanneer deze binnenshuis is, wordt benadrukt door de meeste gezondheidsvoorschriften om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verspreidt en mensen niet infecteert. Dit betekent dat veel veterinaire klinieken een strikter beleid hanteren bij het boeken van afspraken en ongeplande afspraken om drukte in hun kantoor te voorkomen.

Als u niemand in gevaar wilt brengen, moet u een bezoek plannen voordat u komt opdagen op een kliniek en wacht op hun bevestiging. Op deze manier weet het personeel dat u eraan komt en voert het de juiste desinfectieprocedures uit voordat het naar uw huisdier gaat.

2. Contante betalingen worden aangemoedigd

Het is gemakkelijker om dingen hygiënisch te houden en lichamelijk contact te verminderen als u de kliniek contactloos betaalt. Sommige klinieken hebben mogelijk veterinaire creditcardverwerkingssystemen waar hun klanten hun rekeningen kunnen betalen. Ze zullen hun klanten meestal instrueren om toegang te krijgen tot een applicatie om de uitsplitsing te zien van de services die ze hebben ontvangen en de bijbehorende kosten. Als de kliniek die u bezoekt deze functie heeft, hoeft u geen moeite te doen om uw persoonlijke gegevens in te vullen voordat u betaalt.

Hierdoor kunnen eigenaren van gezelschapsdieren gemakkelijk vertrekken nadat ze de betaling voor hun huisdier behandeling en verminderen de verwerkingstijd voor elke klant. Zo kunnen de medewerkers zich concentreren op het voorbereiden van de spreekkamer voor de volgende klant. Het voorkomt ook de drukte van mensen in een bepaald gebied, aangezien er geen reden is voor een klant om verder te blijven als de behandeling van zijn dier eenmaal is voltooid.

3. Beantwoord vragen naar waarheid

Vanwege veiligheidsredenen kan uw kliniek u vragen om basisinformatie over uzelf in te vullen met betrekking tot uw recente activiteiten. Ze kunnen u vragen of u onlangs andere afspraken buiten uw huis heeft gehad of dat u eerder contact heeft gehad met een persoon die positief is getest op het COVID-19-virus. Als u met deze vragen wordt geconfronteerd, moet u niet aarzelen om de waarheid te vertellen. Dit zal de kliniek helpen om kennis te nemen van al hun bezoekers en indien nodig contactopsporing uit te voeren.

Bovendien moet u de kliniek ook informeren over de toestand van uw huisdier zodra u om een afspraak. U moet alle informatie vrijgeven die de dierenarts kan helpen bij het stellen van een diagnose en om te controleren of uw huisdier in goede gezondheid verkeert.

Het is ook het beste als u uw telefoonnummer achterlaat als het kantoor van de dierenarts contact met u moet opnemen in de toekomst.

4. Draag beschermende kleding

Net als in elke andere openbare ruimte, moet u een masker dragen en de desinfectieprotocollen volgen zodra u in de kliniek aankomt. Dit is om ervoor te zorgen dat u niet ziek wordt als het virus in de kliniek aanwezig is. Het voorkomt ook dat het personeel van de kliniek besmet raakt.

Als uw huisdier klein genoeg is om in een dierenkooi te passen, moet u hem daar houden tot het uw beurt is. Als u uw huisdieren in de kliniek laat ronddwalen, kunnen ze worden blootgesteld aan ademhalingsdruppels die het nieuwe coronavirus kunnen bevatten. Ze kunnen het virus dan naar huis brengen of het naar u overdragen zodra u ze aanraakt.

Als u een groter huisdier heeft, moet u evenzo buiten de kliniek blijven of in uw auto wachten tot het geplande afspraakschema . Het zal een grotere uitdaging zijn om uw huisdier braaf te houden als u ervoor kiest om in de kliniek te wachten.

5. Wees geduldig

Als de toestand van uw huisdier niet al te ernstig is en geen onmiddellijke medische hulp nodig heeft, moet u geduldig zijn terwijl u op uw beurt wacht. Aangezien de dierenklinieken aanvullende desinfectieprotocollen moeten toepassen wanneer ze hun kantoren openen, kan de wachttijd langer zijn dan normaal.

Een driftbui krijgen en klagen over het trage tempo van de dienstverlening zal de zaken niet sneller laten gaan . U moet onthouden dat alles wat uw dierenarts oplegt, ten goede komt aan iedereen die de kliniek bezoekt, zodat ze geen risico lopen om ziek te worden.

6. Was uw huisdier daarna

Omdat u niet zeker weet of u en uw huisdier niet in contact zijn gekomen met het virus, moet u uzelf desinfecteren zodra u thuiskomt. Het zou geen kwaad om voorzichtiger te zijn tijdens een pandemie, omdat het voor uw veiligheid en gezondheid is.

Als er geen advies is om uw dier niet te wassen nadat het is behandeld, moet u uw huisdier in bad doen zodra u bij uw huis aankomt. . Dit zal je geest tot rust brengen en ervoor zorgen dat je alle virussen en andere verontreinigingen verwijdert die je tijdens je tijd buitenshuis hebt aangeraakt.

Laatste gedachten

Hoewel er veel dingen zijn die je nodig hebt om in gedachten te houden bij het bezoeken van een dierenarts, het is niet onmogelijk om een ​​stressvrij bezoek aan de kliniek te hebben, zelfs midden in een pandemie. Geef altijd prioriteit aan uw veiligheid, net zoals u de gezondheid van uw huisdier waardeert en volg de protocollen in uw omgeving om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Het vroegtijdig maken van afspraken en het betalen via contactloze methoden kan de dreiging van besmet raken tijdens een bezoek aan een dierenkliniek.