7 manieren om uw Labrador gelukkig en gezond te houden

02 Feb 2021

7 manieren om uw Labrador gelukkig en gezond te houden

Een van de schattigste hondenrassen ter wereld, Labrador Retrievers, staan ​​vooral bekend om hun onvoorwaardelijke liefde. Bijna alle dierenliefhebbers die voor zichzelf een nieuwe hond willen kopen, hebben misschien al meerdere keren nagedacht over het hebben van een Labrador.

Labradors laten zich van hun beste kant zien als ze blij en opgewonden zijn. Deze rassen houden ervan hun eigenaren te plezieren en wachten reikhalzend op hun bevelen. Tegelijkertijd wil je geen nieuwe labrador bij je thuis uitnodigen om ze alleen maar te vervelen.

Er zijn enkele eenvoudige maar zeer effectieve methoden om je labrador retrievers gezond en gezond te houden. gelukkig. Enkele van de onderstaande tips zouden u ook helpen om ongewenst gedrag bij uw honden te elimineren. Dus laten we beginnen met de discussie.

Dagelijks borstelen van de vacht

Labradors zijn honden die veel werpen. Je zult zien dat ze in de herfst en lente veel haar verliezen. Hoewel u het afstoten in laboratoria niet kunt voorkomen, kunt u de haaruitval verminderen. Door hun haar dagelijks te borstelen, kunt u ze onberispelijk schoon maken en de hoeveelheid haar die valt ook verminderen. Borstelen stimuleert ook de natuurlijke oliën van de huid, waardoor hun vacht glanzend blijft.

Zoek een geschikte hondenborstel voor je labrador die je helpt om dode haren te verwijderen en hun dichte ondervacht schoon te houden.

Regelmatige lichaamsbeweging

Labradors zijn rassen met een hoog energieniveau en hebben daarom regelmatige lichaamsbeweging nodig om ze fit te houden, zowel fysiek als mentaal. Als je merkt dat je hond wat zwaarder is geworden zonder te veel te voeren of een overmatige kauwgewoonte heeft ontwikkeld, weet dan dat hij te weinig beweging krijgt.

Een normale, gezonde labrador heeft 1 uur dagelijkse beweging nodig. Als je een ontspannen labrador hebt, dan is de fysieke activiteit van 30 minuten tot 45 minuten voldoende. Tegelijkertijd moeten puppy's worden uitgesloten van krachtige oefeningen, omdat hun botten in dit stadium zacht en zacht zouden zijn. Vijf minuten lichaamsbeweging voor elke maand van hun leeftijd zou voldoende moeten zijn voor ze tot ze een jaar oud zijn.

Voorzie ze van een gezond dieet

Labradors zijn honden die graag eten. Ze kunnen hun baasjes manipuleren om de dingen die ze voor hun ogen zien te krijgen. Daarom is het noodzakelijk om ze een dieet te geven dat niet alleen heerlijk is, maar ook voedzaam.

Het dieet van een Labrador Retriever moet een uitgebalanceerd dieet zijn en rijk aan vitamines en mineralen om hun grootte, activiteitsniveau te ondersteunen, en het voorkomen van het risico op bepaalde ziekten. Voedingsmiddelen met omega-3-vetzuren zijn ook van vitaal belang voor hen om een ​​gezonde vacht te behouden en haaruitval te verminderen.

Begin vroeg met hun training

Omdat labradors over het algemeen een prettig temperament hebben, zijn de meeste hondenbezitters stoppen met hun training net na inbraak. Dit kan behoorlijk riskant worden, aangezien labs een groot ras zijn en moeilijk te controleren kunnen worden zonder de juiste training.

Omdat dit ras zeer intelligent is, zul je geen problemen ondervinden bij het aanleren van commando's en trucs . Onthoud ook dat door ze voldoende te belonen met heerlijke traktaties een lange weg af is om ze snel te trainen.

Geef ze kauwbestendig hondenspeelgoed

Zoals hierboven vermeld, kunnen labradors overmatig kauwgedrag vertonen. als niet aan hun dagelijkse trainingsvereisten wordt voldaan. Ze vertonen deze neiging, zelfs als u het huis even verlaat. Het zal dus handig zijn als u goed kauwbestendig speelgoed voor uw hond heeft.

Met behulp van dit speelgoed houdt u ze niet alleen bezig, maar geeft u ook een gezonde uitlaatklep om hun opgekropte energie vrij te geven. .

Socialiseer ze goed

Het zal ronduit een misdaad zijn als je een lieflijk ras niet socialiseert zoals een labrador. Ze vinden het heerlijk om in de buurt van mensen te zijn en tonen hetzelfde enthousiasme als een peuter en een ouder persoon. Het is het beste om uw labs niet buiten te binden, omdat ze graag een deel van hun gezin willen zijn.

Neem ze mee als u regelmatig gaat wandelen in het park. Als je denkt dat je lab te enthousiast is, koop dan een geschikte halsband die je kan helpen om ze effectief te controleren.

Speel eindeloos met ze

Niets is zo opwindend voor een labrador dan een eindeloze speelsessie met hun baasje. Het is ook een van de manieren om een ​​sterke band met hen op te bouwen. Wanneer je de kans krijgt, speel dan met je lab, of het nu binnen of buiten is.

Labradors houden ervan om te apporteren, aangezien ze genetisch een retrieverras zijn dat gefokt is om te jagen. Dit spel houdt ze betrokken en geeft ze een gevoel van voldoening elke keer dat ze hun speeltje achterna zitten.

Al met al

Labrador Retrievers zijn honden met een schattig en onschuldig uiterlijk dat je kan laten vallen verliefd op hen. Als hun trotse eigenaren kun je veel dingen voor ze doen in ruil voor hun ongelooflijke liefde en genegenheid. De bovenstaande tips zouden u veel helpen om ze zowel jubelend als gezond te houden. Overgiet ze met je liefde en zie hoe de band tussen jullie groeit.