Welke exotische dieren mag je legaal in India houden?

02 Feb 2021

Welke exotische dieren mag je legaal in India houden?

Geloof het of niet, huisdieren zijn een geweldige manier om je humeur en temperament op te krikken. Laten we dus eens kijken welke huisdieren je kunt houden als je in India woont.

Sinds de oudheid zijn dieren altijd uitstekende metgezellen voor de mensheid geweest.

We hebben beschavingen die zelfs behandel wilde dieren als huisdieren. Sier- en genezende stroperij, illegale handel en andere oorzaken hebben echter geleid tot het uitsterven van verschillende soorten, waarvan sommige ernstig worden bedreigd.

Als gevolg hiervan zijn de dierenwetten strenger geworden.

Volgens verschillende wetten is er een specifieke lijst met huisdieren, en deze kunnen niet als huisdier of thuis worden gehouden. Je kunt andere dieren goed temmen.

Hier is de waarheid over katten en honden - ze zijn niet meer zo populair bij de nieuwe generatie dierenliefhebbers als ze ooit waren. Tegenwoordig zijn exotische dieren modewoorden geworden als het gaat om het houden van huisdieren.

Wetten voor gezelschapsdieren in India

Er zijn geen specifieke wetten in India die wetten vaststellen voor huisdieren. Er is echter een negatieve lijst, wat betekent dat sommige dieren in India niet als huisdier kunnen worden gebruikt. Dit moet eerst worden overwogen.

Sommige wetten en juridische interpretaties moeten worden aangenomen om de beschikbare Indiase wetten op huisdieren toe te passen. Als u deze allemaal samen leest, is dit een wet voor huisdieren in India.

Hier zijn enkele secties die moeten worden bestudeerd:

  • Verdrag inzake internationale handel in bedreigde diersoorten
  • The Animal Cruelty Prevention Act van 1960 en de bijbehorende voorschriften
  • The Nature Conservation Act van 1972
  • The Penal Code of India 1860

Verdrag inzake internationale handel in bedreigde diersoorten

Papegaaien kunnen als gewone huisdieren worden beschouwd. Blauwvleugelpapegaaien, Afrikaanse grijze papegaaien en gele kaketoes worden echter bewaard door buitenlandse handel in het kader van de Overeenkomst inzake de internationale handel in bedreigde soorten van wilde planten en dieren.

Op 3 maart 1973, op een Bij een bijeenkomst van vertegenwoordigers van 80 landen die in Washington in de Verenigde Staten van Amerika werd gehouden, werd uiteindelijk overeenstemming bereikt over de tekst van de Conventie.

Op 1 juli 1975 werd de Overeenkomst inzake internationale handel in bedreigde in het wild levende planten en dieren leven in werking getreden.

Ongeveer 5.800 diersoorten en 30.000 plantensoorten worden beschermd tegen overexploitatie in de buitenlandse handel door de Overeenkomst inzake internationale handel in bedreigde in het wild levende planten- en dierenleven.

Maar zelfs dan proberen fokkers nieuwe rassen het land binnen te brengen.

Voedsel is daarentegen vrij belangrijk voor huisdieren. Dat geldt ook voor exotische. Perfect voer voor huisdieren is moeilijk te vinden. TopFlightDubia levert sinds 2009 voer voor alle soorten huisdieren en dieren in Pearland, Texas. Bekijk ze zeker als je problemen hebt met het vinden van voer voor je geliefde huisdier in Texas, VS.

Katten

Indianen schakelen steeds meer over op meer exotische rassen, zoals Siamezen en Perzische katten. Ze zullen tot 25 jaar overleven als ze een gezonde omgeving krijgen met de juiste voeding en veterinaire aandacht.

In tegenstelling tot zwerfkatten worden deze katten echter alleen als huisdier grootgebracht en hebben ze daarom geen overlevingsinstinct. . Als je ze op straat laat liggen, kunnen ze volledig verloren gaan.

Er zijn ook specifieke dieetwensen voor Perzische en Siamese katten, geen melk maar goed kattenvoer, dat kan oplopen tot 1000 roepies per 2 kg .

De prijs van een Perzische kat is 8.000 roepies. Als u wilt importeren, moet u bereid zijn om het equivalent van $ 3.000 te betalen.

Het is winter, katten hebben wat extra zorg en bescherming nodig. Kijk hoe u in de winter voor uw katten zorgt.

Paard

De minipaarden, of Flabella, behoren tot de kleinste en zeldzaamste paarden ter wereld, met slechts acht handen aan de schoft . Omdat paarden traditioneel worden gemeten in eenheden met één hand, is het achthandige paard slechts 32 centimeter groter dan de Duitse Dog.

Vogels

Vogels hebben speciale zorg nodig. Geef ze controle over hun dieet en zorg ervoor dat de kooien schoon zijn, want oud voedsel en vogelpoep kunnen ziekteverwekkende schimmels veroorzaken. Geef ze een mengsel van verschillende zaden en vruchten, net als in de natuur.

Serveer ze bovendien een kom met water. De prijs van een goed getrainde duif varieert tussen 8.000 en 40.000 roepies.

Hoewel de Wildlife Act alle vogels in India beschermt, vallen exotische vogels niet onder deze beperking. Het is ook legaal als ze paren, eieren leggen en uitkomen.

Naast papegaaien kun je ook kaketoes kiezen, omdat ze stevig en gemakkelijk te bewaren zijn. Experts raden aan om te paren om ze vergezeld te houden.

Als u voor de eerste keer vogels koopt, leer dan hoe u voor ze moet zorgen. Zoek ook naar een goede dierenarts voor vogels, want die zijn niet zo gemakkelijk verkrijgbaar als dierenartsen voor katten en honden.

Vis

Er is ook een bloeiwijze, een glanzende vis met bultjes op het hoofd. . De prijs van een Indiaas exemplaar is 150 roepies en een geïmporteerd volwassen exemplaar is 25.000 roepies. Remora, een vossenkop, een gele vijver, een Koreaanse engel en een anemoonvis.

In tegenstelling tot gewone aquariumbewoners zijn al deze wezens zeedieren en hebben ze een zoutwateraquarium nodig. De meeste mensen die vissen als huisdier beschouwen, kiezen over het algemeen voor gewone zoetwatervissen, zoals tetra, maanvissen, koikarpers, guppy's, goerami's en sukkels.

Zeeaquaria worden gemaakt met synthetisch zout om het water te verzouten. constante monitoring (en onderhoud) van de pH- en stikstofniveaus.

Deze aquaria hebben ook een hogere verhouding water / vis nodig, wat betekent dat er mogelijk minder vissen in het aquarium zijn in vergelijking met zoetwatertanks.

Hier zijn enkele eenvoudige stappen om een ​​perfect aquarium voor uw vissen op te zetten.

Conclusie

Het is belangrijk om medeleven te hebben met dieren en de wet te volgen. Er is geen directe lijst met legale huisdieren in India.

Daarom wordt het aanbevolen om eerst een dier te kiezen, te bepalen of het als huisdier kan worden grootgebracht en het vervolgens te kopen en groot te brengen.