Hypoallergeen hondenvoer - wat u moet weten

02 Feb 2021

Hypoallergeen hondenvoer - wat u moet weten

Dus je hebt gemerkt dat je hond als een gek jeukt en herhaaldelijk zijn hoofd schudt. Je ging naar de dierenarts om erachter te komen wat er mis is met je hond, en hij vertelde je dat het een voedselallergie zou kunnen zijn. Wat betekent dat?

Evenzo voor mensen kan een voedselallergie ook bij honden een breed scala aan symptomen veroorzaken. De meest voorkomende symptomen zijn gastro-intestinale problemen zoals een opgeblazen gevoel, overmatige winderigheid, een gevoelige maag, braken of zelfs diarree. Het kan ook andere symptomen vertonen, zoals jeuk, niezen, obsessief likken, huiduitslag en pootbijten.

Bij het diagnosticeren van de toestand van uw puppy kan het nuttig zijn om te weten dat er een verschil is tussen een voedselallergie en eenvoudige voedselgevoeligheid of tolerantie. Uw hond kan beide ervaren, maar ze kunnen moeilijk te onderscheiden zijn zonder het inzicht van een dierenarts.

Voedselallergieën of overgevoeligheid zijn een van de meest voorkomende allergieën waarvan bekend is dat ze bij honden voorkomen. En dit betekent dat het immuunsysteem van uw hond reageert op een allergeen in het voer en antilichamen aanmaakt om het aan te vallen die schade kunnen toebrengen aan de weefsels van uw hond.

Een voedseltolerantie of voedselgevoeligheid doet dat echter niet het immuunsysteem betrekken. Het betekent gewoon dat het lichaam van uw hond een bepaald ingrediënt of voer niet kan verteren. Als voedselallergieën worden vastgesteld, kan de dierenarts van uw huisdier hypoallergeen hondenvoer aanbevelen dat uw puppy kan eten.

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

In wezen is hypoallergeen hondenvoer bedoeld voor honden die zijn allergisch voor gewoon hondenvoer. Dit type hondenvoer bevat geen veel voorkomende allergenen die de maag van uw hond of de vachthuid van streek kunnen maken. Maar zoals de term ‘hypoallergeen’ suggereert, betekent het ‘een kleine kans hebben om een ​​allergische reactie te veroorzaken’. Het betekent dat het alleen wordt gebruikt om de blootstelling van uw hond aan ingrediënten te beperken die zijn allergische reactie kunnen veroorzaken. Daarom is een hypoallergeen dieet ontwikkeld om de allergieën van honden niet te genezen.

Hypoallergeen hondenvoer kan ook gehydrolyseerd zijn, wat betekent dat het een proces doorloopt van het afbreken van eiwitten, zodat ze te klein zijn voor dat van uw huisdier. lichaam om als allergenen te identificeren.

Nu er echter zoveel merken en formules voor huisdierenvoeding op de markt zijn die beweren dat hun producten hypoallergeen zijn, moet u zich ook afvragen of ze echt zijn of alleen maar proberen om de verkoop te stimuleren . Er is geen officiële lijst met ingrediënten voor diervoeding die als hypoallergeen is geclassificeerd. Maar een echt hypoallergeen hondenproduct bevat inderdaad geen verwerkte chemicaliën, additieven, conserveermiddelen of kunstmatige kleur- of smaakstoffen die de gezondheid van uw hond schaden.

Dit type hondenvoer moet ook het voer repliceren dat honden zouden in het wild gezond en natuurlijk voedsel eten om de puurste voeding te leveren die het lichaam van uw hond nodig heeft. Evenzo is het essentieel om de hondenarts te raadplegen voordat u radicale veranderingen aanbrengt in de voedselkeuzes van uw hond.

Wat veroorzaakt voedselallergieën bij honden?

Helaas, terwijl onderzoekers dat voedsel noemden allergieën beïnvloeden een overreactie van het immuunsysteem, er is nog geen concrete studie over wat sommige honden kwetsbaar maakt voor voedselallergieën. Veel factoren houden rekening met de reden waarom dit fenomeen zich voordoet, zoals genetische problemen, omgevingsfactoren of waarschijnlijk antibiotica die vroeg in het leven van de puppy werden toegediend.

Onderzoekers zijn echter zeker van één ding: allergieën treden op als reactie op herhaalde blootstelling aan een bepaald allergeen, en het duurt vaak even voordat ze zich ontwikkelen. Daarom raden dierenartsen aan om het aantal eiwitten dat u uw pup geeft gedurende zijn hele leven te beperken.

Enkele van de dierlijke ingrediënten in de meeste diervoeding die eiwitbronnen bevat, zijn rundvlees, kip, zuivelproducten, eieren, varkensvlees, lam en vis. Maar andere zijn ook plantaardige bronnen, zoals tarwe en maïs. Het is noodzakelijk om bekend te zijn met deze eiwitbronnen, dus u beperkt uw keuzes voor een veilige voedselbron voor uw hond drastisch, zoals wild hondenvoer.

Voordelen van hypoallergeen hondenvoer

Omdat het nogal een uitdaging kan zijn om te bepalen voor welk specifiek ingrediënt uw hond allergisch kan zijn, kan het een uitdaging zijn om te beslissen wat u hem gaat voeren. Om uw puppy van deze vreselijke symptomen te verlichten, helpt het meestal om hem hypoallergeen hondenvoer aan te bieden, vooral als u op reis bent. Als u zich wilt laten leiden over de essentiële dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u met uw hond reist, kunt u naar deze website gaan voor meer informatie. Er zijn tal van voordelen te behalen door over te stappen op hypoallergeen hondenvoer. Een van de voor de hand liggende is natuurlijk om te proberen alle allergenen uit het voer van uw hond te verwijderen die mogelijk hun allergische reactie zouden kunnen veroorzaken.

Bovendien zal een goed hypoallergeen dieet voor honden resulteren in een groot aantal voordelen voor uw hond, zoals het aanzienlijk verminderen van het risico op verschillende gezondheidsproblemen zoals obesitas, artritis, verstopte anaalklieren, parodontitis, spijsverteringsproblemen, hartaandoeningen en enkele nieraandoeningen.

Afgezien van wat uw hond kan profiteren van hypoallergeen hondenvoer, het is opmerkelijk om te weten dat u er ook financieel iets aan kunt winnen. Aangezien de meeste ziektes van honden waarschijnlijk te wijten zijn aan hun dieet, kunnen we tegenwoordig niet ontkomen aan het feit dat de rekening van een dierenarts hoog kan zijn. Dus door over te schakelen op een uitstekend hypoallergeen dieet voor uw hond, zou u uiteindelijk een aanzienlijk bedrag kunnen besparen.

Hypoallergene hondenvoeropties

Stel dat u wilt weten of uw hond hond heeft een hypoallergeen dieet nodig. U kunt een afspraak maken met de dierenarts van uw hond om een ​​juiste diagnose te krijgen, aangezien het bepalen van allergieën vaak ingewikkeld is. Vaak kunt u voedselallergieën diagnosticeren met een eliminatiedieet. Deze voedingsproef bestaat uit het voeden van uw puppy met een nieuwe eiwitbron (bijv. Bizons, kangoeroe en fazant) en koolhydraten (bruine rijst of zoete aardappel) - of vaak bestempeld als dieet met beperkte ingrediënten - gedurende 12 weken.

Hoewel voedselallergieën zeldzaam zijn bij honden, lijkt het soms voor te komen bij specifieke rassen zoals Lhasa Apso, West Highland White Terrier, Teckel, Cocker Spaniel en Boxer, Dalmatiër, Duitse herder, Retrievers en Dwergschnauzers. Dus als u toevallig een van deze rassen bezit, kunt u overwegen om hypoallergeen hondenvoer aan te schaffen dat wordt aanbevolen door uw dierenarts, zoals Natural Balance Limited Ingredient Diet, Solid Gold Wolf King Bison & Brown Rice, Nutro Limited Ingredient Diet Venison, Blue Buffalo Basics Duck & Potato, en Merrick Limited Ingredient Real Salmon & Chickpeas Recept.

Houd er rekening mee dat wanneer u overschakelt op nieuw hondenvoer, u een deel ervan moet mengen met het oude voer van uw huisdier om hem geleidelijk over te laten gaan. op het nieuwe dieet. Als uw pup problemen blijft houden, is het het beste om veterinaire zorg te zoeken.

Conclusie

De genezing van allergieën kan al dan niet mogelijk zijn. Toch is de beste manier om allergieën te behandelen, door de oorzaak en allergenen te vermijden. Als u denkt dat uw hond nog steeds een voedselallergie heeft, is het de juiste manier om het advies op te volgen van een hondenarts die uw trouwe viervoeter kan helpen een gelukkig, gezond en jeukvrij leven te blijven leiden. / p>