Hoe u positief gedrag bij uw honden kunt aanmoedigen

02 Feb 2021

Hoe u positief gedrag bij uw honden kunt aanmoedigen

Spelen met honden geeft ons dat verjongende effect dat weinig activiteiten ons geven. Ze helpen ons alle slechte gevoelens te overwinnen terwijl ze onvoorwaardelijke liefde over ons uitstorten. Toch moeten we standvastig zijn met onze honden als ze hier en daar die kleine vervelende problemen veroorzaken.

Je kunt niet hard zijn tegen die arme wezens, omdat ze zien dat de wereld heel anders is dan wij mensen. Positieve bekrachtiging is de manier om hen goed gedrag aan te leren.

In dit artikel zullen we zien hoe men positief gedrag bij honden kan aanmoedigen, zodat ze goedgemanierde leden van uw gezin worden. Dus laten we aan de slag gaan.

Dagelijks wat tijd met uw hond doorbrengen

Wanneer u quality time met uw honden doorbrengt, voelen ze zich kalm en volledig ontspannen. Vaker wel dan niet kopen mensen honden en brengen ze geen tijd meer met ze door zodra ze volwassen zijn. Het kan hun geestelijke gezondheid belemmeren, aangezien honden tot de dieren behoren die een goede socialisatie nodig hebben.

Als uw honden eenmaal het gevoel hebben dat hun baas zeer oplettend naar hen is, zullen ze hoogstwaarschijnlijk stoppen met al het onheil dat ze vroeger deden terwijl ze bezig waren. werden verwaarloosd. Tijd doorbrengen met uw honden helpt ook bij het verminderen van uw stress.

Houd ze gestimuleerd met spelletjes

Mentale stimulatie is essentieel voor de groei van uw hond, vooral als ze jonger zijn dan een jaar . Een goede training tijdens de puppytijd helpt om vrij snel positief gedrag bij de honden in te prenten. Om uw puppy's betrokken te houden, kunt u overwegen om uitstekend hondenspeelgoed voor ze te kopen. Met speelgoed houdt u niet alleen uw honden bezig, maar zorgt u er ook voor dat ze geen kattenkwaad uithalen, vooral als u er niet bent.

Een andere methode om uw honden gestimuleerd te houden, is door een apporteerspel met ze te spelen. Door een bal te gooien en te laten apporteren, verbetert de focus en discipline bij de hoektanden.

Geef ze een voedzaam dieet

Het is essentieel om je honden voedzaam hondenvoer te geven, omdat het ze gezond houdt, zowel fysiek als mentaal. Het voeren van oudbakken en ongezond voedsel kan hen moe en angstig maken, wat later hun algehele gedrag kan beïnvloeden. Je hebt misschien ook gezien hoe je hond er van streek uitziet als hij niet voldoende voeding krijgt.

Een ander belangrijk ding is om een ​​goed schema voor het voeren van je hond vast te stellen. Zelfs als u uw honden gezond voedsel geeft, kunnen ze chagrijnig worden als ze niet op tijd eten. 2-3 keer per dag is het standaard voedingsschema van de meeste honden.

Beloon ze als ze positieve dingen doen

Honden hebben de neiging om gedrag te herhalen als ze weten dat er een beloning voor is het opnieuw doen. U kunt bijvoorbeeld overwegen om ze goede hondensnoepjes te geven terwijl u ze gehoorzaamheidstraining leert. De meeste honden leren commando's en trucs als ze lekker voedsel te eten hebben.

Een ander voordeel van belonen is dat het de algehele communicatie tussen jou en je hond bevordert. Als dit gebeurt, zal je hond er geen probleem mee hebben om je bevelen te gehoorzamen.

Wees aanhankelijk en vergeef ze vaak

Ten slotte zou het het beste zijn als je altijd medeleven toonde met je harige vriend . Door onbeleefd tegen hen te zijn, kan het hele doel om hen positief gedrag bij te brengen, teniet worden gedaan. In feite is het beste wat ze kunnen doen als ze kwaad doen, hen vergeven. Uw hond zal hoogstwaarschijnlijk uw emotie oppikken en zich meer bewust zijn van de dingen die hij doet.

Onthoud dat geduld een deugd is als het gaat om het trainen van uw hond. Als je je honden dingen kunt leren en liefde als basis houdt, zul je ze snel welgemanierd maken.

Al met al

Je hebt enkele van de gemakkelijkste stappen gezien om leer uw hond positief gedrag aan. Het is het beste om uw honden deze methoden aan te leren voordat ze een jaar oud worden. Goed getrainde puppy's vertonen een goed temperament terwijl ze ook in hun volwassenheidsfase zijn. Maar stop nooit met het douchen van uw liefde en lof over uw honden, want u bent de wereld voor hem.