Hoe u in de winter voor katten moet zorgen

02 Feb 2021

Hoe u in de winter voor katten moet zorgen

Net als wij mensen, moeten ook onze harige vrienden de kou in de winter het hoofd bieden. Je moet weten dat de meeste katten warmtezoekende dieren zijn, en dat ze altijd een knus plekje zoeken om uit te rusten. Hoewel ze vaak hun schuilplaats vinden, zou het een zegen voor ze zijn als je ze kunt helpen warm en comfortabel te blijven door wat extra zorg te bieden.

In deze blog wordt uitgelegd hoe je je katten gezond en gelukkig kunt houden tijdens deze winter. U leert vijf eenvoudige tips kennen die zeer nuttig zijn om alle kattenrassen door het koude seizoen te helpen. Dus laten we beginnen.

1) Pas op voor Frostbites

Alle katteneigenaren zouden moeten weten dat katten bevriezingen kunnen krijgen als ze worden blootgesteld aan extreme temperaturen. Het begint meestal bij het puntje van hun oren, dan in de staart en uiteindelijk tot aan hun tenen. Daarom moet je kat elke keer dat hij het huis binnenkomt na een wandeling buiten zijn gezicht en voeten afvegen.

Frostbites zien er meestal grijs of bleek uit. Als je zoiets kunt zien en niet zeker weet of het bevriezing is of niet, neem dan onmiddellijk contact op met de dierenarts.

2) Koop ze antivrieswaterbakken

De meeste katten zijn er dol op laat ze voedsel en water in een kom achterwege. Op deze manier kunnen ze hun dorst en honger lessen, zelfs als ze buiten door de buurt dwalen. Maar als je een kom voor ze bewaart, moet je ervoor zorgen dat deze niet bevriest vanwege de koude temperatuur.

Overweeg om een ​​uitstekende verwarmingskom voor ze te kopen als je op een plek met extreem weer woont. Het zal uw katten helpen om gemakkelijk water te drinken wanneer ze maar willen.

3) Controleer de poot van uw kat vaak

Misschien heeft u gezien dat katten vaak aan hun pootjes likken omdat het een onderdeel is van hun zelfverzorging. Wanneer uw katten thuis zijn na een wandeling buiten, moet u mogelijk hun pootjes controleren op de aanwezigheid van antivries. Antivries is een koelvloeistof met een felgele en groene kleur, die zich mengt met water in auto's en vrachtwagens om te voorkomen dat radiatoren bevriezen.

Deze koelvloeistoffen zijn giftig voor dieren en uw katten kunnen ze opvriezen als ze het zien voor hen. Daarom is de inspectie van de poten van uw kat een must na hun wandelingen.

4) Voorzie ze van veel speelgoed

Het zou beter zijn als u uw katten grotendeels binnen kunt houden in de winters. Daarvoor hebben ze iets in huis nodig om volledig mee bezig te zijn. Je kunt je katten geweldig kattenspeelgoed geven dat ze niet alleen bezig houdt, maar ook enorm gestimuleerd wordt.

Je kunt ook overwegen om een ​​verstoppertje met je katten te spelen door ze heerlijke kattensnoepjes aan te bieden. Je kunt ze belonen als ze het speelgoed vinden dat je verstopt hebt.

5) Houd ze warm, maar weg van hete dingen

Hoewel het essentieel is om je katten warm te houden, is het ook belangrijk om ze uit de buurt van kunstmatige warmtebronnen te houden, zoals kamerverwarmers, ovens en hete radiatoren. U moet weten dat rondvliegende vonken uit een open haard uw katten ernstig kunnen verwonden, en daarom moeten ze altijd op een redelijke afstand worden gehouden. Laat de kachel nooit aan staan ​​als u ergens naar buiten gaat en uw kat in huis is.

6) Houd altijd een kattenbak in huis

Als u wilt dat uw katten dat doen binnen zijn, moet je ze voorzien van een goede kattenbak binnenshuis. Als ze een veilige en toegankelijke plek hebben om naar het toilet te gaan, gaan ze niet naar buiten. Kattenbakken kunnen in de winter een zegen zijn, vooral voor oudere katten en katten met medische handicaps.

Wanneer u de kattenbak in uw huis bewaart in het koude seizoen, gebruik dan een luchtontvochtiger om het vocht te verminderen en de kattenbakvulling te behouden. op topprestaties.

Conclusie

U heeft zojuist enkele van de beste tips gezien om een ​​uitstekende gezondheid van uw katten tijdens de winter te garanderen. Dit zijn eenvoudig te implementeren strategieën en u zult uw zweet sowieso niet breken. Het wordt aangeraden om uw katten in de winter beter te verzorgen en ze ook met de juiste tussenpozen te voeren. Raadpleeg altijd de dierenarts als u twijfels heeft over de gezondheid van uw kat.