Goedkoop en gezond voedsel voor Indiase straathonden

02 Feb 2021

Goedkoop en gezond voedsel voor Indiase straathonden

De zwerfhonden buiten je huis voeren is een deugd op zich. Je kunt de dankbaarheid in hun ogen zien als je hun maag van die vriendelijke zielen vult. Het mooie van straathonden is dat ze net zo scherp en waakzaam zijn als de westerse hondenrassen.

Er is veel discussie over het ideale voer dat aan zwerfhonden kan worden gegeven. Straathonden hebben inderdaad een goed immuunsysteem, maar je kunt ze niet alles geven wat je lekker vindt.

Voedsel dat met suiker is beladen, kan ervoor zorgen dat het bloedniveau van de hond daalt en leverfalen veroorzaakt. Evenzo zijn groenten zoals ui en knoflook zeer giftig voor honden, omdat ze hun rode bloedcellen kunnen vernielen.

Als u erover denkt om ze eersteklas voedsel te voeren, houd er dan rekening mee dat ze duur zijn en ook niet lekker kunnen zijn voor honden. honden. Het is omdat zwerfdieren over het algemeen gedijen op eenvoudig voedsel en een afkeer kunnen hebben van voedsel met complexe ingrediënten.

Dus om allerlei twijfels weg te nemen, zullen we al die voedselproducten bespreken die gezond en budgetvriendelijk zijn om de zwerfdieren te voeren. buiten. Laten we er dus mee aan de slag gaan.

1) Betaalbaar hondenvoer met merknaam

Als u de zwerfhonden graag verpakt voedsel wilt voeren, kunt u op zoek gaan naar budgetvriendelijke merken zoals Smartheart , Stamboom, Drools, etc. De voedingsmiddelen van deze merken zijn zeer voedzaam en bevatten geen kunstmatige vulstoffen. Het geweldige aan hen is hoe goedkoop ze zijn in vergelijking met andere merken, maar toch voldoen aan de voedingsbehoeften van de hond.

Deze twee behoren tot de toonaangevende merken voor huisdierenvoeding die pioniers zijn in het produceren van betaalbaar hondenvoer.

2) Chapati gedoopt in melk

Straathonden genieten van Chapati's, die in melk worden gedoopt. Hoewel verschillende theorieën suggereren dat chapati allergisch kan zijn voor honden, lijken straathonden er zonder problemen van te genieten. De melksmaak verleidt bijna alle honden.

Zorg er voor het voeren voor dat de chapati's vers zijn en geen ghee bevatten. Het is omdat honden niet zo goed zijn met verzadigde vetten. Gewone Chapati's kunnen voor hen ideaal zijn.

3) Melk en water (voor puppy's)

Als je zwerfhonden buiten ziet, kun je overwegen om melk te geven, die verdund is met water. De reden dat melk moet worden verdund met water, omdat honden een verschillende mate van lactose-intolerantie hebben. Met een beetje water dat ermee wordt gemengd, wordt het veilig voor de straathonden om te eten.

Je kunt supermarkten benaderen die melk hebben die bijna vervallen is. Ze zijn misschien meer dan klaar om u tegen nominale prijzen te geven.

4) Gekookte eieren

Gekookte eieren zijn een van de beste voedingsmiddelen die u zwerfhonden kunt voeren. Ze zijn een rijke bron van eiwitten en helpen bij het opbouwen van een goede spiermassa en kracht bij de honden. Het zal je verbazen dat bijna alle honden gretig zullen zijn om de gekookte eieren op te eten als je deze eenmaal voor ze neerzet. Er zijn daar bijna geen honden die niet van eieren houden.

Zorg ervoor dat de eieren die je ze voert gekookt zijn en niet rauw van vorm. Langdurig voeren van rauwe eieren kan de opname van biotine in het lichaam voorkomen.

5) Koekjes (zonder smaak en zonder suiker)

Koekjes zonder suiker kunnen veilig zijn voor honden eten. Veel mensen voeren de zwerfkoekjes beladen met geraffineerde suiker, wat de gezondheid van de hond kan schaden. Zoek naar goedkope hondenkoekjes die exclusief voor de hoektanden zijn gemaakt. Ze bestaan ​​uit ideale ingrediënten die voor de honden gemakkelijker te verteren zijn.

Onthoud dat koekjes slechts snacks voor hen zijn en niet mogen worden vervangen door gewone maaltijden.

6) Overgebleven restaurantvoedsel

De plaatselijke restaurants in de buurt van je huis hebben misschien dagelijks veel rijst en vlees over. Ze kunnen tegen een zeer lage prijs worden gekocht en later aan de honden worden gevoerd. Veel slagerijen houden dagelijks het vlees van het afgeslachte dier achter, vooral bekend als ‘chhaant’ in het Hindi. Dit komt doordat de meeste klanten veel organen en huid van het dier weggooien als ze voedsel kopen, en de eigenaren ze toch moeten weggooien.

Als het je lukt om dit voedsel te bemachtigen, wordt het een groot feest. voor de straathonden.

7) Vis en rijst

Net als de slagerijen wijzen veel visverkopers veel delen van de vis af als afval. Je kunt ze benaderen en misschien zelfs gratis krijgen. Let er bij het voeren van vis aan de honden op dat de botten niet van elkaar worden gescheiden, aangezien deze in de keel van de hond kunnen blijven steken.

Het is uitstekend om de vis te koken voordat u hem aan de zwerfdieren aanbiedt, aangezien rauwe vis uit schadelijke bacteriën zoals salmonella en listeria. Deze bacteriën kunnen de hond ziek maken, hoewel ze tijdens het koken kunnen worden verwijderd.

Tot slot

We waarderen het dat u de zwerfhonden in de buurt wilt voeren. u. Zij zijn degenen die voor hun overleving afhankelijk zijn van mensen. De bovengenoemde voedingsmiddelen zijn niet alleen goedkoop, maar ook zeer voedzaam.

Voordat we afmelden, willen we ook het belang benadrukken van het adopteren van zwerfhonden. Deze honden hebben niet alleen een sterke immuniteit, maar beschermen ook hun gezin. Het zou geweldig zijn als je de aardige dieren onderdak kunt geven.