De dierenapotheek een handige oplossing

19 Oct 2020

De dierenapotheek een handige oplossing

Voor veel huisdieren zijn er producten op de markt die oplossingen bieden voor problemen bij alle soorten huisdieren. Vooral voor honden en katten zijn er veel producten die er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw hond of kat geen last krijgt van luizen of vlooien.

Er zijn veel soorten aandoeningen die vaak per huisdier verschillen. Een klein overzicht waar je aan welke ziektes of aandoeningen je moet denken per dier. De dierenapotheek heeft vaak middelen die ervoor kunnen zorgen dat de ziektes of aandoeningen verdwijnen.

Honden en katten
Bij honden en katten zijn luizen en vlooien veel voorkomende problemen. De honden en katten gaan zichzelf vaak krabben of bijten. Via een vlooien kam kan vastgesteld worden of uw hond of kat daadwerkelijk last heeft van vlooien of luizen. Voor vlooien of luizen zijn veel producten beschikbaar die het krijgen van vlooien of luizen verhelpen of voorkomen. Voorkomen is natuurlijk beter dan verhelpen.

Konijnen
De meeste konijnen zijn vatbaar voor besmettelijke virussen zoals V.H.D. en myxomatose. Als een konijn een van deze ziektes heeft opgelopen is hij vaak niet meer beter te maken. Om deze virussen te voorkomen moeten konijnen worden ingeënt. Dit moet op een jaarlijkse basis. Bij diarree moet er snel gehandeld worden. Konijnen drogen snel uit en dit kan voor een konijn al snel fataal zijn.

Hamsters
Bij hamsters is natstaart een dodelijke en besmettelijke ziekte. Natstaart ontstaat vaak bij plotselinge tempratuur wisselingen. Natstaart komt vooral voor bij de syrische hamsters. Natstaart is in sommige gevallen te behandelen door een dierenarts maar is vaak dodelijk voor de hamster.

Voor veel van deze aandoeningen zijn producten op de markt die uw huisdier beter kunnen maken of ervoor kunnen zorgen dat uw dier niet ziek wordt. Verschillende dierenapotheken kunnen producten bieden die uw huisdier beschermt tegen ziekten of aandoeningen.