6 beste redenen waarom u een zwerfhond zou moeten adopteren

02 Feb 2021

6 beste redenen waarom u een zwerfhond zou moeten adopteren

Als we buiten zijn, hebben we vaak gezien hoe willekeurige zwerfhonden langzaam hun weg naar ons vinden. Deze arme wezens zijn meestal afhankelijk van mensen voor hun overleving en onderdak. Alleen als we hun in de ogen kijken, weten we met welke worstelingen ze elke dag te maken hebben.

Zwerfhonden worden vaak erg verkeerd begrepen, of het nu gaat om hun uiterlijk, hun gezondheid of zelfs om hun gedrag. Hun uiterlijk is vaak te wijten aan de barre omstandigheden waarin ze leven en ook aan het onhygiënische voedsel dat ze eten. Ongeacht alle kansen slagen ze erin om veerkrachtig te blijven dan de meeste raszuivere honden.

Een hond bij ons thuis krijgen is een van de beste dingen die we kunnen doen. Maar wat nog meer deugdzaam is, is om een ​​zwerfhond mee naar huis te nemen die dringend onderdak nodig heeft. In dit artikel zullen we enkele van de verbazingwekkende redenen met u delen om een ​​zwerfhond te adopteren, aangezien er een heleboel voordelen aan verbonden zijn. Laten we er een paar bekijken:

1) Straathonden zijn enorm loyaal

Straathonden zullen je loyaler zijn aangezien er nauwelijks mensen zijn die ze te eten geven. Dit is de reden waarom ze een directe band hebben met degenen die hen voedsel en onderdak geven. Zodra ze dichter bij u komen, zullen ze hun leven op het spel zetten om uw veiligheid te garanderen.

Als u een zwerfhond adopteert, bent u in zekere zin al hun ontberingen aan het uitwissen. Voor uw vriendelijkheid en welwillendheid zouden de honden hun dank willen betuigen in de vorm van liefde en bescherming. In zekere zin heb je misschien een echte vriend voor het leven verdiend.

2) Ze tonen uitzonderlijke intelligentie

Studies hebben aangetoond dat zwerfhonden dit unieke vermogen hebben om menselijke gebaren te begrijpen. Je hebt misschien ook gezien hoe soepel ze ook het verkeer kruisen. Hun vermogen om dingen in een hoog tempo te begrijpen, maakt ze heel gemakkelijk te trainen.

Straathonden vertonen uitzonderlijke intelligentie dankzij de dagelijkse worstelingen die ze moeten doorstaan. Omdat ze gewend zijn aan mensen om hen heen, zul je er geen moeite mee hebben om ze te socialiseren.

3) Hebben een robuuste immuniteit

Zwerfhonden hebben een sterke immuunrespons omdat ze vaak gemengd binnen rassen. Dit maakt ze minder kwetsbaar voor erfelijke ziekten die vaker voorkomen bij raszuivere honden. Het is dus zeker dat u hem niet zo nu en dan naar de dierenarts hoeft te brengen.

Vanwege hun sterke immuniteit kunt u ze ook huisgemaakt voedsel geven. Maar je moet het voedsel dat schadelijk is voor honden strikt weghouden.

4) Je redt letterlijk een leven

Door een straathond onderdak te bieden, red je misschien letterlijk een leven. U kent de omstandigheden waaraan deze honden buiten worden blootgesteld, omdat ze te maken hebben met de woede van gefrustreerde mensen. Ze raken vaak gewond bij ongelukken of door de onmenselijke martelingen die ze van de mensen krijgen.

Je zult alle angsten van de hond uitwissen, als je hem een ​​plekje kunt geven in je huis. Voor dit deugdzame gebaar zullen ze je voor altijd dankbaar zijn.

5) Je bespaart veel geld

Je hebt gezien dat het duur is om raszuivere honden van de fokkers te kopen . Ook geven de verkopers geen enkele garantie over hoe lang ze zullen leven, gezien de slechte situatie waarin ze zijn opgegroeid. Men moet ook weten dat raszuivere honden vaak geboren worden met geboorteafwijkingen en kwetsbaar zijn voor vele ziekten.

Door zwerfhonden te adopteren, bespaart u niet alleen veel geld, maar krijgt u ook een sterke en gezond huisdier. Men kan uit welwillendheid een zieke puppy van fokkers kopen, maar op jonge leeftijd afscheid van ze nemen kan hartverscheurend zijn.

6) Je sluit indirect die vreselijke puppymolens af

Een puppymolen is in wezen een wrede hondenfokkerij met grote volumes die puppy's fokt voor louter winst, zonder rekening te houden met de behoeften van de pups en hun moeders. De meeste honden van puppymolens zijn vaak zo ongezond dat ze amper één jaar oud worden. De meeste puppy's die in de dierenwinkels worden verkocht, komen alleen van deze puppymolens.

Door zwerfhonden te adopteren, kun je een voorbeeld zijn voor anderen door deze onmenselijke industrie te stoppen die alleen maar ellende voor de honden geeft. Als we allemaal het aantal adoptie van zwerfhonden kunnen verhogen, zullen we van deze wereld een betere plek maken voor alle honden.

Conclusie

Je hebt enkele van de beste redenen gezien voor een zwerfhond mee naar huis nemen. Bijna niemand kan dat geweldige gevoel beschrijven van het bieden van onderdak aan de vriendelijke zielen die op straat zijn. Behalve dat je het leven van de hond voedt, zul je getuige zijn van een vriendelijkere kant van je die je nog nooit eerder hebt gezien.